Olen eurovaaliehdokas. Uskomatonta, että semmosia ylipäänsä on Suomessa. Ei ollut minun lapsuudessa. Paljon on tapahtunut minulle ja meille suomalaisille, että tähän on tultu. Olemme saaneet mahdollisuuden kasvaa eurooppalaisiksi. Uskon EU:iin ja haluan tehdä työtä sen kehittämiseksi, koska vahva uskoni on, että EU:n hyvinvointi tukee Suomen menestystä. 

Siksi lähdin ehdokkaaksi.

Minulla on osaamista ja kokemusta, jota haluan käyttää EU:n ja Suomen hyväksi. Olen saanut paljon pääomaa omaan elämääni kansainvälisestä työstä. EU tarkoittaa minulle mahdollisuuksia. Haluan edistää mahdollisuuksien Eurooppaa.

Haluan nykyisten EU-sopimusten toteutuksen tavoitteena yhdenvertainen ihmisten Eurooppa. Jotta ihmiset voivat luottaa EU:iin, politiikkaa tulee toteuttaa EU-lakien ja  hankeohjelmien kautta, joilla myös EU:n reuna-alueet otetaan mukaan kehitykseen.  Sovitusta tulee pitää kiinni ja päätökset pitää panna täytäntöön. EU-henki vaatii vatuullisuutta.

Oma osaamiseni perustuu koulutukseen, tieteeseen, innovaatioihin. Suomalaisten tulee  osallistua EU:n tiede-ja innovaatiopolitiikan toteutukseen. EU pystyy hakemaan yhteisiä ratkaisuja mm. globaaleihin ongelmiin, ilmastomuutoksen torjuntaan, hiilineutraaleihin energia- ja liikenneratkaisuihin.

Olen tehnyt työtä kehittyvien maiden lasten ja naisten oikeuksien eteen, ja sitä jatkan korjatakseni myös  EU:ssa lasten ja naisten oikeuksia. EU on maailman suurimpia kehitysyhteistyötukijoita  ja on syytä ollakin. Euroopan siirtomaapolitiikalla on synkkä historia, joka vaikuttaa edelleen eurooppalaisten elämään.

EU:n jäsenmaiden nuorten ongelmia ovat syrjäytyminen ja mielenterveysongelmat sekä näihin liittyvä huume- ja lääkeriippuvuus. Nämä pitää nostaa terveys-ja sosiaaliohjelmien keskiöön.

EU:n oma hallintokoneisto on massiivinen. Sen tulee olla oikeudenmukainen, läpinäkyvä ja rehellinen. Epäkohtien piilottelu on uhka EU:lle. Demokratia ei tarvitse byrokratiaa. Ongelmia ei korjata perustamalla virastoja.

Tarvitaan ”Yhteinen Eurooppa”

Pirkko Vihko, numero 59

Recommended Posts